Wandelen in Duitsland. Vind uw ideale wandelroute en ervaar Duitsland te voet.

logo
logo

Wandelroutes in Duitsland

Wandelen is een vorm van wandelen, een sport of recreatieve activiteit die in de natuur wordt uitgeoefend. Er wordt onderscheid gemaakt tussen "purposeless" en "afgeschermd" wandelen. Gratis Hiking doel is een doel op zich, de aanleg of de verbetering tijdens het wandelen eerder vooral bestemd specifieke redenen had als onderzoek, het zoeken naar werk, rollen, vlucht of handel.

De nieuwe manier van bewegen, lopen, werd een symbool van verlichte emancipatie van de burgerij door de adel. Rechtop in een overgangsperiode een nu naar de wereld keek en keek naar de mensen en de natuur ongestoord door wagen ramen. Talloze verlichte wandelaars verkend in het laatste derde van de 18e Eeuwse Europa te voet, en schreef hun bevindingen zo objectief mogelijk. Een speciale nadruk werd gelegd op de sociale en politieke realiteit van zwierf gebieden geplaatst. Zoals schillerndstes voorbeeld is vaak de Leipzig Johann Gottfried Seume die in 1801 uitbrak op een wandeltocht naar Sicilië en keerde na negen maanden op Parijs naar Leipzig.

Naar aanleiding van de Verlichting nam de romantische wandelen gevormd zijn beeld tot vandaag. In tegenstelling tot de Verlichting was haar blik niet gericht op de sociale en politieke omstandigheden, maar vooral op hun eigen binnenkant. Zij zochten de eenzaamheid, te vinden in het de kosmos op zichzelf.

In de 19e Eeuwse steden werden steeds minder gewandeld, maar mocht brengen coaches of trein naar de uitgangspunten in de natuur, waar je ging op meer en meer specifieke routes. Verlichting filosofen waren nog steeds aangevallen of keek verkeerd, zodat de romantici maakte de wandel sociaal aanvaardbaar is.

Met de Duitse Wandelassociatie Duitsland heeft een sterke associatie op wiens initiatief, vele wandelpaden gepland in Duitsland, zijn uitgebreid en opnieuw gemaakt.

© Wandelroutes-Duitsland.nl & W & L multimedia solutions GmbH. Alle rechten voorbehouden.